3D Bútortervező
Tervezd meg konyhádat ingyen!

Partnereink

Gamper Üzletház Kft.
Zalaegerszeg
Aknis Bútor    
Zalaszentgrót
Sárai és Csomai Bt.
Veszprém
Gyurasics Bútoripari Kft.
Pécs
Meister-Holz Kft.    
Pápa
Horváth Faipari Kft.   
Kecskemét
Dósafa Bútor Kft.
Budapest, XIV. ker.

 


A „Szakértőnk válaszol" rovatban konyhákkal, tervezéssel, vagy a 3D tervezőprogram használatával kapcsolatos kérdéseiteket várjuk. A kérdéseket az info@varia.hu címen fogadjuk, a válaszokat pedig ehelyütt közöljük.

  • Kérdések a tervezéssel, konyhákkal kapcsolatban


- Kicsi a lakásunk, nincs kamrám. Milyen szekrényben tudok a legtöbb élelmiszert tárolni?
(ismeretlen feladó)
- Nem romlandó élelmiszerek tárolására ajánljuk a kamraszekrényeket. A konyhabútor részeként az ott tárolandó élelmiszerek és konyhai kiegészítők kéznél vannak, valamint különböző kamraszekrény vasalat alkalmazásával tovább fokozható a komfort. A csillapítónak köszönhetően halk és lágy záródás is biztosítható.

- A magasfényű ajtókat mivel célszerű tisztítani?
(Kovács Ferencné, Jászberény)
- A magasfényű ajtók felülete meleg vízzel és puha, nem karcoló ronggyal tisztítható. Súrolószer, vagy súrolószer tartalmú tisztítószer használata nem javasolt, viszont a makacsabb szennyeződések esetében a ruhával vagy szivaccsal való enyhébb nyomás megengedett. A bútorfényezők, folteltávolítók, körömlakk lemosók és a hígítók használata roncsoló hatásuk miatt nem ajánlott. Általánosan érvényes, hogy tisztítani kevés tisztítószert tartalmazó meleg vízzel kell, amely semmiféle karcolást okozó anyagot nem tartalmazhat.

- Milyen minőséget kapok, ha Varia bútort vásárolok?
(Hertelendi Anett, Budapest XIV. kerület)
- Varia bútorok minden egyes alkatrészének szakértőink által meghatározott minőségi kritériumoknak kell megfelelni. A jó minőség azonban a kínálatnak csak egyik komponense, ugyanis kivitelezőink több évtizedes szakmai múltjukkal képesek egyedi igényeiteket is kielégíteni: felmérik lehetőségeket, a lehető legoptimálisabb építészeti megoldást ajánlják és végül be is szerelik a konyhabútort.

- Szeretném, ha a gyönyörű Positano ajtóm sokáig megőrizné újkori állapotát. Mit tegyek vele, hogyan kezeljem?
(Balogh Edina, Szeged)
- A mechanikai sérülések mellett a gőztől és nedvességtől is lehetőség szerint óvni kell az ajtót. Fontos azonban megjegyezni, hogy nedvességtartalom változása mellett az ajtók mérete nem változik, ugyanis azok a furnéros betét miatt alaktartók.

- Egy Forest katalógusban talált munkalappal szeretném díszíteni konyhámat, ám ezt nem találtam a Varia oldalán. Beszerezhető ez is?
(Németh Imre, Pécs)
- Az általad választott, hozzád legközelebb eső kivitelezőnkkel egyeztetve semmi akadálya nincs annak, hogy a Forest választékát képző bármelyik anyaggal/bútorral díszítsd konyháját!

  • Kérdések a Varia programjával kapcsolatban


- A teljes falfelületemet szeretném konyhabútorral felszerelni, ám az utolsó pár centire nem jutott már standard méretű bútor. Tudok egyedi bútort is tervezni?
(Szabó Árpád, Budapest)
- A 3D bútortervezőben lehetőség nyílik alsó-, felső-, és kamraszekrények esetében is egyénileg beállítható szélességű/magasságú/mélységű „oldal panel"-t elhelyezni a tervben. Kivitelezőinket e-mailben, vagy személyesen eléred, állnak rendelkezésedre, hogy egyedi igényeidnek megfelelő szín-,front-, és munkalap-azonos bútordarabot készítsenek neked.

- A „3D Bútortervező"-re kattintok, de nem indul azonnal, mi a teendő?
(Horváth János, Debrecen)
- A böngészőnek a futtatáshoz ún. plugin-ekre van szüksége, ezt kell telepíteni. Az alábbi egyszerű folyamatábra segít az installálásban. 

Internet Explorer böngészővel:

Mozilla Firefox böngészővel:

1. A 3D tervező első betöltésekor feljön az 1. ablak. Itt a felhasználási feltételek elfogadása után a „lejátszó telepítése" gombra kell kattintani
2. A következő képernyőn az aláhúzott „telepítés" linkre kattints (3. kép)
3. A felugró ablakban engedélyezd a Firefox telepítést (4. kép)
4. A felugró ablakban a telepítés most gombra kattintva indul a telepítés (5. kép)
5. A felugró ablakban indítsd újra a böngészőt (6. kép)
6. Újraindítás után működik a tervező!

Google Chrome böngészővel:

- Hol tudom beállítani a konyha méretét? Az induló állapot ugyanis nem egyezik az enyémmel
(ismeretlen feladó)
- Az „Alapbeállítások/Szoba alakzatok" menüpontban a konyha alakját, valamint a falak méretét is szabályozni tudod. Javasoljuk, hogy a „Felülnézet 2D"-t válaszd, ahol könnyedén beállíthatod a falak hosszúságát és a belmagasságot. 


További kérdéseiteket az info@varia.hu címre várjuk!
A http://varia.hu/web/varia/videok címen a tervezést megkönnyebbítő, szemléltető videók láthatók.